Leiderschap

"Leiderschap wordt niet uitgeoefend met woorden, maar door houding en daden"

Harold S. Geenen - businessman

 

wjpa coaching & training leiderschapstrainingen zijn op maat gemaakte trainingen. We hebben wel door de jaren heen een aantal essentiële aspecten van leiderschap verwerkt in al onze leiderschapstrainingen.

LeiderschapEen van belangrijkste aspecten van leiderschap is communicatie. Verbale en non-verbale communicatie. Hoe kom je over bij anderen? Wat is je boodschap en weet je deze helder te formuleren. Indien nodig werken we met een stem-docent.

Wat is jouw leiderschapsstijl? Wat is het effect van jouw leiderschapstijl op jouw team en teamleden? Hoe ga je om met anderen. Heb je oog voor het grotere belang en de behoefte van individuen. 

Authenticiteit is ook een belangrijk aspect van een leider. Blijf je recht opstaan als het waait? Ben je bewust van jouw eigen unieke kracht? Wanneer je authentiek bent als leider kost leiderschap je minder overbodige energie en moeite. In onze leiderschapstrainingen werken we ook aan bewustwording. Bewust zijn en weten wie jij bent, bewust zijn van jouw impact op anderen, wat je talenten zijn en wat wil je bereiken. 

Een leider met duidelijke normen en waarden, een visie en een plan bieden zekerheid, duidelijkheid en vertrouwen bij haar of zijn teamleden. Ook wanneer er belangrijke beslissingen genomen moeten worden of indien er moeilijke situaties of conflicten zijn ontstaan, gelden deze normen en waarden. Vanuit jouw normen en waarden kan je ook feedback geven en anderen helpen groeien.

Tijdens onze executive leiderschapstrainingen werken we aan hoe te handelen in lastige situaties als leider, wanneer je bijvoorbeeld een reorganisatie moet doorvoeren of beslissingen moet nemen over complexe en/of politiek gevoelige onderwerpen.

De leiderschapstrainingen die wij aanbieden zijn voor mensen die teams, directies en/of bedrijven leiden. Waarvoor  het van belang is om te weten hoe je verbinding maakt, lange termijn relaties aangaat en duidelijk kan communiceren. Deze leiders werken vanuit een duidelijke visie en hebben duidelijke normen en waarden en staan open voor feedback.

wjpa coaching & training geeft leiderschapstrainingen aan groepen en individuen (directieleden, managers, dga's). Wat mag je verwachten na deelname aan een van onze leiderschapstrainingen:

  • Je kan beter en helder communiceren
  • Je kent jouw leiderschapsstijl
  • Meer vertrouwen in jouw kracht als leider
  • Meer bewust van jouw impact op anderen
  • Authenticiteit, zijn en handelen zoals jij bent
  • Normen en waarden die bij jouw leiderschap passen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Je hebt een groter bewustzijn over wat je kan, wat je wilt en waar je minder goed in bent
  • Delegeren, vertrouwen en loslaten