Coaching bij burn-out

"Vertrouwen hebben in jouw helingsproces"

Burn-outHet gevecht (bewust en/of onbewust) om alles te blijven doen zoals je gewend bent, heeft je in een situatie van totale uitputting gebracht, een burn-out. Letterlijk vertaling is opgebrand zijn. Dit kan iedereen over komen in onze prestatiemaatschappij met de vele sociale verplichtingen en overload aan informatie.

Een burn-out kan ontstaan door werkstress, perfectionisme, overmatige fysieke inspanningen, jouw leefomgeving, persoonlijke eigenschappen, onzekerheid of een negatief zelfbeeld. TNO geeft aan dat in 2018, 17% van de werkende mensen (1,3 miljoen mensen) door chronische druk en stress te maken hebben gehad met burn-out klachten.

Voel jij een burn-out aankomen of zit je er al middenin? Wellicht herken je een of meer van deze kenmerkende symptomen van een burn-out.

  • Continue een vermoeid gevoel, je gedachten staan niet stil, en je slaapt zeer onregelmatig
  • Je voelt je lichamelijke uitgeput en kan je niet goed meer opladen
  • Je kan je minder goed concentreren en vergeet soms zaken
  • Je hebt het gevoel steeds achter de feiten aan te lopen, dat je weinig meer goed kan doen
  • Migraine, hoofdpijn, buikpijn en/of spierpijn.

wjpa coaching & training heeft ervaring met het begeleiden van mensen met een burn-out. Wij weten en handelen daar ook naar, dat de moeilijkste fase van een burn-out, het erkennen en accepteren van de burn-out betreft. Het voelen van falen en schaamte, maken dat iemand niet meteen hulp durft te zoeken.

Als je last hebt van burn-out klachten, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Voorkomen is beter dan genezen, en als je er op tijd bij bent kun je wellicht nog voorkomen dat je de grip op jouw situatie kwijtraakt.

Wij helpen jou graag stap voor stap naar weer een leven met zelfvertrouwen en vitaliteit.

Werkwijze coaching bij burn-out

We starten met een intakegesprek, waarin we jouw situatie bespreken, om van daaruit stap voor stap aan jouw acceptatieproces en helingsproces te werken. Een intake gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Er zijn verschillende manieren en plaatsen waar coaching bij burn-out kan plaatsvinden.

Wandelcoach bij burn-out
Na het intakegesprek gaan we als het mogelijk is en jou past wandelen. De natuur in om te voelen als dat mogelijk is. Als je midden in een burn-out zit is dat lastig, maar na verloop van tijd gaat dat beter en uiteindelijk kan je weer genieten van zingende vogels of de natuur om je heen. Dat is het moment dat je over je burn-out heen bent en kunnen we samen bouwen.